Shopper marketing in Europees verband

In het afgelopen decennium is het consumentengedrag drastisch veranderd als gevolg van technologische, sociale en zakelijke veranderingen, met name de ontwikkeling van nieuwe winkelmogelijkheden en de mogelijkheid om op elk gewenst moment naar product- en prijsinformatie te zoeken. Andere relevante veranderingen met een directe impact op shoppers zijn de afname van het traditionele mediagebruik, de afname van merkloyaliteit en de opkomst van meer en betere manieren om met de klant op het POP te communiceren.

Deze veranderingen brachten de uitdaging met zich mee manieren te vinden om klanten effectiever te betrekken. Als gevolg hiervan ontstond de uitdieping van het vakgebied shoppermarketing, waarbij de noodzaak wordt erkend om kopers en het aankoopproces te beschouwen als elementen die een significante invloed hebben op aankoopbeslissingen.

De bureaus in deze International Shopper Marketing Group zijn dagelijks bezig met deze materie.

Nieuwe ontwikkeling op dit gebied is dat grote fabrikanten de shopper marketingactiviteiten ook op Europees niveau willen arrangeren. Dit heeft voor ieder voordelen.

Bureaus die zich onderscheiden in hun dienstverlening aan fabrikanten, zorgen voor een propositie over grenzen heen. Dit is precies waar het bij de ISMG om draait. Door resources en kennis te delen kunnen effectieve POP-strategieën en unieke mechanismen worden ontwikkeld, die voor de fabrikant ook nog eens veel gemakkelijker aan te sturen zijn en efficiëntie verhogen en dus ook kosten verlagen.

De experts van de ISMG kennen de instrumenten in alle landen, kennen de mogelijkheden om de consumenten lokaal te bereiken en te voldoen in zijn unieke behoeften. Met als doel om beleving te realiseren of bijvoorbeeld nieuwe kopers aan te trekken en een plekje in zijn hoofd te realiseren.

We kijken uit naar nieuwe uitdagingen.