Kopers sturen met Shopper Marketing

Shopper marketing is bij uitstek de mogelijkheid om consumenten direct te benaderen. Gedurende  de ‘shopper-journey’ kunnen adverteerders consumenten zeer gericht benaderen om een propositie aan te bieden die die persoon nodig heeft of die hij graag wil.

Het merendeel van de aankoopbeslissingen wordt pas genomen als de klant recht voor het schap staat. Daarom is het essentieel om marketingstrategieën te gebruiken die hem op een positieve manier motiveren om díe producten daar dan ook te kopen.

Shoppermarketing helpt om die ​​duidelijke strategie te ontwikkelen waarmee het klantgedrag op het verkooppunt of bij het schap kan worden beïnvloed en de ROI wordt verhoogd.

Shopper Marketing spelt in op de behoeften rond de aankoop die de meeste aandacht vragen. Dit kunnen bijvoorbeeld de merkwaarden zijn, zoals branding en positionering. Uiteindelijk zoeken we een zo selectief mogelijke benadering van de consument om hem zo aan te moedigen om te kopen.

Door de winkelervaring te optimaliseren met inzet van positieve invloeden, ondersteunt Shopper-marketing de aankoopbeslissing, wordt de positie van het merk versterkt, de verkoop bevorderd en krijgt men als shopper nieuwe en ‘houtsnijdende’ koopargumenten.

Idealiter communiceer je een directe, transparante, informatieve en authentieke boodschap die de behoeften, verwachtingen en wensen van de shopper op het verkooppunt invult. Bijvoorbeeld door ze een nieuwe product te laten proeven of er iets over te vertellen. Of door de meest aantrekkelijke aanbieding te bieden in termen van prijs, productvariatie of kwaliteit aan de doelmarkt.

Een van de doorslaggevende punten voor het succesvolle gebruik van shoppermarketing is het besef dat het koopbeslissingsproces al begint voordat de consument op het verkooppunt aankomt. Dit proces wordt doorgaans ook voortdurend achter de schermen beïnvloed.

Het creëren van een winkelervaring die boven verwachting is, is essentieel voor een succesvolle verkoop. Hier is het belangrijk om te begrijpen dat het verkooppunt niet alleen maar een plek is waar de klant komt om domweg iets op te halen. Het verkooppunt dient ook als een plek die een zekere ‘feel-good’ beleving moet brengen.

Het is natuurlijk belangrijk dat de klant vindt wat hij zoekt in de winkel, maar de winkelervaring moet ook fijn en bevredigend zijn. Het liefst om producten te zien, ruiken, voelen, ze zelf uit te proberen, er met iemand over praten en vooral ook nieuwe dingen te leren.

De beste manier om de shopper te leren kennen, is door met hem of haar in gesprek te gaan. Dit stelt je in staat om gedragsprofielen ook daadwerkelijk te begrijpen en te kunnen plaatsen en helpen mee om ervoor te zorgen dat de producten die je aanbiedt ook de producten zijn die ze waarschijnlijk zullen gaan kopen.

Ook daarbij is shoppermarketing dus een belangrijk hulpmiddel, omdat je hiermee de consument op een persoonlijker niveau leert kennen, hun eerste aankoop kunt pushen en de klant een optimale winkelervaring kunt bieden.

Neem contact met ons op en we zullen onze uitgebreide bureau-expertise gebruiken om jou en jouw merk te helpen.