Shoppermarketing in voedingsmiddelen- en drankenwinkels

 

Shoppermarketing is een cruciale factor in de diversificatie van het voedselaanbod en heeft een directe invloed op het consumentengedrag.

We leven in een tijd van beroering. Consumenten hebben hun consumptiegewoonten nog nooit zo in twijfel getrokken als vandaag de dag. De pandemie en de daaruit voortvloeiende discussie over onze manier van leven en consumeren heeft een merkbare impact op de beslissingen van de consument. En natuurlijk moeten merken daarbij de juiste informatie geven bij nieuwe vragen over duurzaamheid en leven in harmonie met de natuur.

Tegenwoordig zijn consumenten meer dan ooit op zoek naar informatie over voedingswaarde, herkomst van een product en de duurzaamheidsclaim van het product. Het is aan foodmarketing om deze belangrijke informatie op een boeiende en effectieve manier over te brengen.

Merken kunnen hun producten diversifiëren om aan de veranderende behoeften van consumenten te voldoen, maar innovatieve shoppermarketing-technieken kunnen helpen de interesse van consumenten te wekken, impulsaankopen te creëren en de verkoop van bestaande producten te vergroten.

Marketing in de levensmiddelenhandel heeft verschillende doelstellingen, waaronder het promoten van het merk, de introductie bij nieuwe klanten, het versterken van de loyaliteit van de consument en uiteindelijk het vergroten van de vraag naar de producten. Immers, hoe meer consumenten het merk en de producten vertrouwen, hoe meer ze deze zullen opzoeken op het moment van aankoop.
Een spannende manier om in deze context met potentiële klanten om te gaan, is zeker het prikkelen van de zintuigen van de consument. Zintuigen van aanraking, geur, zicht, gehoor en smaak worden gebruikt om de (koop-)interesse in een bepaald product te stimuleren. Elke ervaring bevordert de naamsbekendheid in een bepaalde mate. Proeverijen en sampling zijn bijvoorbeeld goede en bewezen tools om nieuwe producten bij klanten te introduceren en vervolgens te vestigen.
Ook kookdemonstraties, een kinderkeuken of evenementen die inspelen op vakanties, die de klantenfrequentie verhogen en impulsaankopen genereren, bieden uitstekende mogelijkheden om klanten te veranderen in fans van het merk.

Indien goed geïmplementeerd, versterkt shoppermarketing in foodretail aantoonbaar het merk en vergroot het de merkloyaliteit.

Online en offline marketing moeten samen worden gebruikt om een ​​geïntegreerde consumentenervaring te creëren. Veel consumenten zien en ervaren merkinteracties online. Offline ervaringen in de winkel kunnen hun eerste merkindrukken consolideren en versterken, waardoor een sterkere, duurzamere relatie tussen consument en merk ontstaat.

Het creëren van beleving en promoties die online en offline interactie combineren, zijn tegenwoordig de grote uitdagingen voor veel industrieën, waaronder de voedingsindustrie.
Shopper Marketing maakt gebruik van kennis van consumentengedrag, ontwikkelt marketingimpulsen en ondersteunt merken in hun interactie met de eindconsument.

Het werk gaat veel verder dan alleen mar het creëren van naamsbekendheid. Het begrijpen van de shopper aan de kassa is een kwestie van expertise en ervaring.

Onze klanten vertrouwen al langer op de ervaring van de ISMG-bureaus en hun expertise op het gebied van shoppermarketing.